• 16:19 – Які штори підійдуть до зелених шпалер? 
  • 19:56 – Цокольні панелі під камінь 
  • 16:18 – У який колір пофарбувати стіни на кухні? 
  • 08:18 – Дизайн інтер'єру квартири в сучасному стилі 

Як коптити на природі

Немає кращої їжі, ніж їжа з багаття. Так вважають багато хто в нашому суспільстві. Мало є людей, байдужих до шашлику або навіть простого хліба, запечене на відкритому вогні багаття. Багато чоловіків люблять і цінують відпочинок на природі. Розрізнення за типом риболовлі або полювання давно стали «чоловічими видами спорту». Однак цивілізація і сучасне суспільство зло. Чоловіки втратили свої кулінарні здібності мисливців і рибалок. Коли в степу лісі, річці могли обходитися тижнями і місяцями без жінок їх дбайливих і ніжних рук. Тих самих рук які нагодують, напоять і спати вкладуть. Тому секрети приготування їжі, доводиться знову і знову відроджувати, передаючи від батька до сина від монітора до монітора. І якщо методика запікання риби в глині в вугіллі багаття відома, мабуть, кожному, то Метод швидкого і якісного копчення м'яса і риби малому обраним. Насправді немає нічого простіше. Буде обговорено на прикладі риби, потім кілька пояснень по м'ясу. Технологія не сильно відрізняється, тому так буде простіше. Так і рибалок за фактом куди більше ніж мисливців.

Як коптити на природі


В першу чергу треба добути саму рибу. Потім почистити і розпотрошити. Буде непоганим бонусом наявність з собою спецій або як мінімум солі. Далі, риба обвалюється в спеціях і солиться за смаком. Розводиться багаття, бажано побільше розмірами з наявністю товстих гілок для отримання достатньої кількості вугілля. Поки прогорає багаття, рибалка вирушає збирати листя. Лапи дерев хвойних порід не підійдуть для копчення. У цьому випадку вони смоляні і буде не дуже хороший результат. Точніше сказати дуже нехороший. Дуже поганий результат. Якщо є поруч бур'ян з кропивою, вона підійде для копчення ідеально, коли зелена і свіжа. Не підійде трава полин. Із-за специфічного запаху. І так трави для копчення використовувати можна, але їх часом складніше збирати. Припустимо копчення на чебреці Буде ідеально. Набрати трави або листя треба як можна більше.

Сам процес копчення простий. Товстий шар зеленого килима вистилається на вугілля, зверху укладається риба і вкривається шаром зеленої трави або листя. В результаті такої великої кількості зелені на вугіллі починається активне і потужне виділення диму, відбувається процес копчення. Рибалка повинен стежити, щоб не з'явилися ділянки загоряння і поливати їх водою. Через 7-10 хвилин такого копчення трава (або листя) змітається з вугілля. Стелиться новий шар. І на нього вкладається риба вже іншою стороною. І знову вкривається шаром зелені. Повторюється процес копчення протягом 7-10 хвилин. Підсумок максимум за 20 хвилин готова чудова, смачна риба. І головне не сира. Навіть на товстій підкладці із зелені вона досить непогано пропікається. Важливо звернути увагу на товщину підкладки. І готовність самої риби. Інакше можна переборщити.

Як говорилося вище пару слів про особливість копчення м'яса. Природно спочатку потрібно відділити шматок від туші, бажано обробленої Посолити, поперчити, додати спецій за смаком-то зрозуміло. Важливо нарізати м'ясо тонкими скибочками. Не класти на підстилку із зелені товсті шматки вони не пропечуться і можливе отруєння сирим продуктом. Приблизна товщина повинна бути як у одного боки риби вагою 300-500 грам.

Це страва подобається майже все. Не за смаком хіба тільки вегетаріанцям.
загрузка...
Залишити коментар
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читається
Ремонт
загрузка...