• 16:19 – Які штори підійдуть до зелених шпалер? 
  • 19:56 – Цокольні панелі під камінь 
  • 16:18 – У який колір пофарбувати стіни на кухні? 
  • 08:18 – Дизайн інтер'єру квартири в сучасному стилі 

Готуємо смачний шашлик на природі

З давніх часів і донині, коли люди планують відпочинок на природі, то незмінним частуванням столу стає шашлик. Дане блюдо змогла підкорити серце великої кількості людей. Природа, чудова компанія і смачний ароматний шашлик стали невід'ємною частиною хорошого душевного відпочинку для багатьох.

Готуємо смачний шашлик на природі


З одного боку може здатися, що може бути простіше, ніж приготувати звичайне м'ясо на мангалі або грилі. Однак це зовсім не так. Готувати шашлик можна прирівняти до справжньої майстерності. Традиційним є шашлик з баранини. Але хтось обожнює експериментувати та випробовувати все нове, хтось просто не дуже любить баранину. Тут-то і з'являються шашлики з курятини, яловичини і навіть риби. Вашій увазі надаються рецепти смачних шашликів, щоб ваш відпочинок на природі точно вдався. Відмінне смажене м'ясо можна отримати на грилі Big Green Egg .

Традиційний шашлик з баранини



Щоб приготувати такий шашлик вам потрібно буде взяти бараняче м'ясо, близько 1.5 кг, курдючне сало в розмірі 150 гр. І, звичайно ж, приправи, спеції і сіль за смаком. Для початку м'ясо слід нарізати на шматочки. Вони повинні бути середнього розміру. Сало ріжуть на маленькі шматочки. Все що ви нарізали необхідно приправити і гарненько перемішати. Залиште на деякий час м'ясо, щоб воно могло трохи настоятися, як слід. Після цього візьміть шампур і на нього нанизуйте по черзі м'ясо і сало. Готувати на мангалі, поки шашлик не стане рум'яним.

Шашлик з яловичини



Вам потрібно буде взяти 2 кг яловичини, цибулю, приблизно 4 штучки, половинку лимона, приправи за вашим смаком і 1 літр мінеральної столової води. М'ясо слід нарізати кубиками, розміром приблизно 5 на 5 см Після цього видавіть на м'ясо сік лимона, приправити і залийте водою. Наріжте цибулю півкільцями і додати до м'яса. Буде краще, якщо ви залишите шашлик маринуватися на всю ніч. Потім потрібно акуратно кожен шматочок насадити на шампури. Можна чергувати з цибульними кільцями. Смажити рекомендується на мангалі, періодично перевертаючи його.

Шашлик з курки



Бажано брати саме стегна курки, близько 6 шт. Все так само знадобляться приправи, а також кетчуп і майонез по 4 столові ложки. Для початку слід зайнятися маринадом. Перемішайте майонез із кетчупом і додати туди приправи. Отриманою сумішшю слід залити стегенця. Робити це потрібно так, щоб вони повністю огорнулися маринадом. Залишайте м'ясо маринуватися в холодному місці. Досить буде декількох годин. Але якщо робити це довше, тоді м'ясо вийде ще більш ніжним і смачним. Зручніше і простіше всього курячі стегна смажити на решітці. Обов'язково регулярно перевертайте її, поки шматочки не покриються рум'яною скоринкою.

Шашлик з риби



Готуємо смачний шашлик на природі


Візьміть червону рибу, наприклад, горбушу або кету в розмірі 500 гр. Також вам знадобиться кілька головок цибулі, половина лимона, кілька столових ложок рослинного масла і, звичайно ж, спеції. Лимонний сік потрібно змішати зі спеціями та олією. Отриманою сумішшю залити шматочки риби. Залиште їх маринуватися на 30 хвилин. Після цього по черзі надягайте на шампур шматочки риби і цибульні кільця. Готувати до утворення рум'яної скоринки.

При подачі доповніть будь шашлик свіжими овочами, зеленню і придатними до цього виду м'яса або риби соусом.
загрузка...
Залишити коментар
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читається
Ремонт
загрузка...