• 16:19 – Які штори підійдуть до зелених шпалер? 
  • 19:56 – Цокольні панелі під камінь 
  • 16:18 – У який колір пофарбувати стіни на кухні? 
  • 08:18 – Дизайн інтер'єру квартири в сучасному стилі 

Як варити юшку?

уха являє собою улюблене багатьма національне блюдо російської кухні. Страва зародилося на рубежі XI і XII століть, при цьому спочатку назва вуха означало будь-суп, не обов'язково рибний. Вуха в сучасному її розумінні оформилася ближче до XV століття.

В даний час рибна юшка являє собою смачне і поживне перше блюдо. Професійні кухарі не вважають вуха однієї з різновиду супів, з тієї причини, що методика її приготування сильно відрізняється від такої при варінні супів. Важливо варити юшку в чавунному казанку.

Як варити юшку?


Інгредієнти для юшки



Оскільки російські річки відрізняються великою різноманітністю риби, традиційний рецепт юшки передбачає кілька різних її варіантів:

• янтарна вуха (червона риба),
• чорна (карась, сазан),
• біла (судак, окунь),
• потрійна.


Потрійна вуха, що випливає з її найменування, готується з 3 різних рибних порід. Один з варіантів приготування передбачає використання м'яса якоїсь однієї риби для варіння бульйону, а ще два виду риби додаються до вуха як наповнювач.

Тим, хто бажає скуштувати самостійно приготовленої юшки, слід знати, що не будь-яка риба годиться для варіння юшки. З деяких рибних порід в кращому вийде звичайний рибний суп, але ніяк не вуха. До таких видів риб відносяться скумбрія, тарань або піскар.
Деякі кулінари успішно використовують тріску або палтус.

В різні рецепти входять різноманітні добавки, починаючи від грибів, яєць і закінчуючи рибою особливої обробки.

Приготування юшки



Перед тим як приступати до варіння юшки в казанку слід ознайомитися з кількома рекомендаціями. А саме краще всього застосовувати виключно ту посуд, яка виконання зі стійких до окислювання матеріалів: нержавіюча сталь, емальований посуд, скло або кераміка. Для того щоб юшка була дуже ароматною, вона повинна варитися в ємності, не накритій зверху кришкою. Допускається накрити ємність з вже приготовленої юшкою кришкою для того, щоб вона настоялася.

Друге важливе правило полягає в тому, що необхідно варити виключно свіжу рибу.

Наступний важливий момент: не варто вуха розбавляти, або, навпаки, додати бульйонні кубики або масло. Правильно приготовлена вуха і так буде достатньо наваристою.

Як варити юшку?


Категорично забороняється додавати крупи, оскільки в іншому випадку це буде суп, а не вуха. Можна додати трохи моркви, картоплі, цибулі та зелені. При цьому допустимо використовувати різноманітні приправи: лавр, перець, кріп, зелена цибуля. Правильно підібрані спеції додадуть вусі неповторний аромат.
загрузка...
Залишити коментар
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читається
Ремонт
загрузка...