• 16:19 – Які штори підійдуть до зелених шпалер? 
  • 19:56 – Цокольні панелі під камінь 
  • 16:18 – У який колір пофарбувати стіни на кухні? 
  • 08:18 – Дизайн інтер'єру квартири в сучасному стилі 

Готуємо на швидку руку: заливний пиріг

Є бажання побалувати випічкою себе і свою сім'ю, але немає часу? Або гості скоро підійдуть, а вдома набір продуктів не вражає особливою різноманітністю?

У таких випадках справжньою паличкою-виручалочкою стане заливний пиріг. Рецепт нескладний, як і склад, так і багато часу не потрібно.

Продукти для пирога



Тісто:

• сметана і майонез 1:1 (по 100 мл);
• яйце куряче 3 шт;
• сіль чверть чайної ложки;
• розпушувач для тіста чайна ложка;
• крохмаль третину склянки;
• пшеничне борошно 1 склянка;

Начинка:

• баночка консервів з риби в олії або у власному соку;
• варене куряче яйце 3 шт;
• цибуля 1 шт.;
• зварений рис;
• зелень (кріп, петрушка);


Готуємо на швидку руку: заливний пиріг


Ще знадобитися форма для випічки або сковорода діаметром 20-25 см.

Дуже зручно, що начинка може бути будь-якою. При цьому вона може бути як повністю готова, так і доведена до напівготовності. Відмінно підійдуть відварну картоплю з м'ясним фаршем, цибулю з яйцями, відварене філе курячої, тушкована капуста з м'ясом, овочі та багато іншого, головне, щоб не було потрібно багато часу на випічку.

На приготування заливного пирога потрібно приблизно годину, з них половина часу відводиться на запікання.

Приготування пирога



1. Тісто. Всі інгредієнти, крім крохмалю та пшеничного борошна, змішуються в глибокій посуді до отримання однорідної маси. Потім додаються відстрочені продукти. Готове тісто без грудочок повинно нагадувати по виду густу сметану.

Готуємо на швидку руку: заливний пиріг


2. Начинка. Відварений рис, обсмажений цибулю і натерті на дрібній тертці варені яйця змішуються. Потім туди ж додаються ретельно розім'ята риба і крупно нарізана зелень.

Готуємо на швидку руку: заливний пиріг


3. Випічка. Форма змащується маслом або застеляється спеціальним папером для випічки, далі в неї наливається приблизно третя частина тесту. Далі викладається і розрівнюється начинка, а тісто виливається зверху.

Готуємо на швидку руку: заливний пиріг

Готуємо на швидку руку: заливний пиріг


Заливний пиріг ставиться на 20-30 хвилин в духовку, попередньо нагріту до 200 градусів. Готовність перевіряється тонкою дерев'яною паличкою, встромляючи її в пиріг. Якщо вона суха, то страва готова.
загрузка...
Залишити коментар
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читається
Ремонт
загрузка...