• 16:19 – Які штори підійдуть до зелених шпалер? 
  • 19:56 – Цокольні панелі під камінь 
  • 16:18 – У який колір пофарбувати стіни на кухні? 
  • 08:18 – Дизайн інтер'єру квартири в сучасному стилі 

Сервіруємо стіл правильно

Щодня ми користуємося ложкою, виделкою, глибокої і дрібною тарілкою, а також ножем і не замислюємося про правильну сервіровці столу. А це дуже важливо, адже може статися так, що ви потрапите в якийсь елітний ресторан на ділову вечерю, так і вдома запрошуючи гостей потрібно дотримуватися правил етикету. З даної статті можна дізнатися про основні засади по сервіровці столу.

Сервіруємо стіл правильно


Правильна сервіровка столу



Чітких правил щодо до накривання столу немає, адже все залежить від місця, де проходить банкет. Однак є загальні принципи:

1. Стіл повинен накриватися з урахуванням кількості страв. Не потрібна рибна вилка, якщо відповідного страви немає.
2. В елітних ресторанах неприпустимим вважається стіл з простою скатертиною, а також серветками з паперу. Однак вдома така сервіровка вважається допустимою.
3. Для дітей всі прилади повинні бути десертними.
4. Всі деталі сервірування повинні виглядати органічно.

Сервіруємо стіл правильно


Оформлення скатертиною



Не потрібно оформляти скатертиною клейончатій або з поліетилену. Краще всього віддати перевагу скатертини з тканини, під яку обов'язково потрібно покласти якусь м'яку основу, щоб тарілки не стукали.

Що стосується розміру, то тут все залежить від столу, але згідно правил звисати вона має не більш ніж на 30 см з усіх сторін.

Колір повинен бути світлий, але якщо скатертина все ж, темна, то посуд повинна бути світлою.

Розставляння тарілок



Наступним етапом є розставляння тарілок. Напевно, не треба нагадувати зайвий раз, що весь посуд має бути чистим.

Принципи сервірування:

• Закусочна тарілка повинна стояти напроти стільця на два сантиметра від краю столу.
• Якщо будуть подаватися кілька страв, то під закусочну тарілку ставиться тарілка з великим діаметром.
• Якщо буде перша страва, то повинна стояти на столовій тарілці бульонница.
• За бажанням ставитися на стіл тарілка під хліб.

Розкладання столових приладів



Столові прилади повинні бути на відстані 10 мм одна від одної і тарілки.

1. Зліва лежить вилка, а праворуч ніж, як і ложка.
2. Вилка повинна лежати зубцями вгору, а ніж лезом до тарілки.
3. Якщо в меню більше ніж три страви, то не потрібно викладати всі столові прилади, вони повинні виноситися тоді коли будуть потрібні.
4. З тарілкою повинні бути вилка і ніж, після них для риби, далі ніж і вилка для різних салатів.
5. Ложку можна розташувати замість вилки для риби.

Сервіруємо стіл правильно



Келихи і стакани



Правила розстановки посуду для безалкогольних та алкогольних напоїв:

• Стакан для води повинен стояти правіше центру тарілки.
• Ще правіше ємність для алкогольних напоїв.

Сервіруємо стіл правильно

Сервіруємо стіл правильно


Потрібно пам'ятати про те, що посуд для напоїв повинна шикуватися в два ряди в тому випадки, якщо напоїв буде більше трьох видів.

Інші важливі правила



Сервіруємо стіл правильно


Баночки зі спеціями повинні розташовуватися по центру стола. В гірчицю обов'язково лягати спеціальна ложечка. Стіл можна оформити квітами, але тільки в тому випадки, якщо ні в кого з гостей немає алергії. На тарілки потрібно покласти серветки, які кладуть на коліна. Знаючи ці нескладні правила, можна красиво і правильно накрити стіл.

Якщо ви вирішили побудувати лазню або сауну і вам потрібна вагонка для сауни в такому випадку рекомендую звернутися в компанію Пиломатеріали Київ і оформити замовлення на цей матеріал.
загрузка...
Залишити коментар
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читається
Ремонт
загрузка...