• 16:19 – Які штори підійдуть до зелених шпалер? 
  • 19:56 – Цокольні панелі під камінь 
  • 16:18 – У який колір пофарбувати стіни на кухні? 
  • 08:18 – Дизайн інтер'єру квартири в сучасному стилі 

Готуємо медовуху будинку

Медовуха воістину російський напій, який поєднує у собі незвичайний смак і корисні якості. Приготувати цей напій будинку своїми руками не складе праці. Медовуху готують шляхом додавання в мед води і подальшого бродіння суміші.

З давніх часів на Русі під час обрядів використовували мед. Жодне весілля не обходилося без меду, молодятам дарували бочку меду і спеціально варили медовуху, яку вони повинні були пити весь наступний місяць – звідси і пішла назва «медовий місяць».
Медовуха корисна також і для чоловічої сили, так як багата різними мікроелементами, серед яких є і цинк.

Готуємо медовуху будинку


Приготування медовухи в домашніх умовах



Приготувати медовуху зовсім не складно, для цього знадобиться:

• Мед – 300 гр
• Вода – 2 л
• Шишки хмелю звичайного – 5 г
• Сухі дріжджі – 1 ч. л.
• Кориця
• Мускатний горіх


Доводимо воду до кипіння і, помішуючи, вливаємо в неї мед. Отриману суміш залишити кипіти на слабкому вогні ще на п'ять хвилин, періодично знімаючи зверху піну. Коли піна на поверхні перестане з'являтися, можна всипати в суміш хміль, трохи кориці і мускатного горіха. Майбутню медовуху ретельно перемішуємо, закриваємо кришкою і знімаємо з вогню.

Дріжджі, всипати в солодку воду і розмішати до повного розчинення. У гарячу суміш дріжджі вливати не можна, тому що вони загинуть, і медовуха не вийде. Медовий розчин потрібно остудити до 45 градусів і тільки потім влити дріжджі. Бродити напій повинен при температурі близько 25 градусів.
Щоб медовуха краще блукала, слід перелити її в банку і закрити кришкою, в якій попередньо проведена невеличка дірочка. У неї потрібно вставити трубочку, яка не буде доходити до рідини, а вільний кінець трубочки опустити в посудину з водою. Таким способом буде виходити зайвий вуглекислий газ.

Бродіння зазвичай закінчується після закінчення п'яти днів. Переконатися в тому, що бродіння закінчилося, можна піднісши до горлечка банки запалений сірник, якщо вона горітиме, значить, процес закінчено. Інший вірна ознака того, що медовуха готова – це зникнення з поверхні піни.
Далі готовий напій проціджують і розливають по пляшках, не доливаючи до країв. Пляшки закривають кришками і відправляють в холодильник на п'ять днів, щоб медовуха отстоялась і стала повністю готової до вживання. Медовуху приємно пити, вона не міцна, приблизно 8 градусів і корисна для здоров'я.

Використовуючи тільки натуральні компоненти в домашніх умовах можна приготувати корисний і приємний на смак напій – медовуху. Такий напій можна вживати як у великих застіллях, так і у вузькому сімейному колі.
загрузка...
Залишити коментар
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читається
Ремонт
загрузка...