• 16:19 – Які штори підійдуть до зелених шпалер? 
  • 19:56 – Цокольні панелі під камінь 
  • 16:18 – У який колір пофарбувати стіни на кухні? 
  • 08:18 – Дизайн інтер'єру квартири в сучасному стилі 

Варимо лечо

Осінь завжди приносить з собою багато фарб, комфортної температури, відлуння бабиного літа і багато інших смаколиків. Городи наповнюються стиглими і закличними овочами, які так і хочеться спробувати з грядки.

Багатий урожай вимагає його збереження, не тільки смакових якостей, але і вітамінів. Господині запасаються банками, звільняють в льохах місця на полицях — попереду засолювання.

Варимо лечо


Хтось маринує, хтось солить або сушить овочі, готуючись до довгої зими. Одне з найулюбленіших страв, заготовлених про запас — це лечо. Правильне консервування, запорука успіху.

Що таке лечо і з чим його їдять?



Беруть участь у цьому чудовому блюді овочі, різного кольору, що нагадують «золоту осінь». Важливими інгредієнтами тут виступають томати і солодкі перці. Ці овочі забирають в себе тепло літа і до вересня відмінно дозрівають.

Зазвичай, овочі невибагливі у своєму рості, у них не буває проблем з врожайністю, так і у фінансовому плані дуже вигідні. Для приготування вам знадобляться:

• солодкий болгарський перець червоного або оранжевого кольору;
• зрілі і налиті томати;
• цибуля ріпчаста нового врожаю;
• морква і часнику;
• соняшникова олія.


Масло вибирає господиня на свій розсуд: будь-оливкова або соняшникова. Звичайно, оливкова олія робить лечо ніжніше. Не забудьте про спеції — сіль, чорний перець горошок, мелений перець, червоний гострий перчик, різна зелень, лаврове листя.

Королем цієї страви виступає болгарський перець, його повинно бути більше, ніж інших овочів.

Порядок приготування



1. Всі овочі помийте і висушіть, виріжте серцевину з перцю і наріжте його соломкою уздовж.
2. Цибуля нарізайте кільцями. За таким же принципом нарізайте моркву.
3. Всі нарізки повинні бути однакового розміру і форми.
4. Часник краще подрібнити і трохи придавити ножем, щоб пустив сік.
5. З томатів краще зняти шкірку, тоді ваше блюдо буде «пальчики оближеш» ніжним і смачним. Для цього томати опустіть на декілька секунд у киплячу воду.
6. Поставте велику каструлю на середній вогонь, додайте туди склянку води і стільки ж олії.
7. Додайте нарізані овочі, але по черзі. В останню чергу перець, потім томати. Всі шари не забудьте посипати сіллю і спеціями.
8. Постарайтеся не перетворити в кашу ваше блюдо, не передержите. Для цього не розмішуйте і не робіть сильний вогонь. Робіть дуже плавні рухи протягом 35 хвилин, бульбашки, які будуть виділятися, повинні бути ледь помітними. При розм'якшенні овочів, відразу ж вимикайте вогонь.

Не забудьте простерилізувати банки перед закруткою.
Приємного вам апетиту!
загрузка...
Залишити коментар
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читається
Ремонт
загрузка...