• 16:19 – Які штори підійдуть до зелених шпалер? 
  • 19:56 – Цокольні панелі під камінь 
  • 16:18 – У який колір пофарбувати стіни на кухні? 
  • 08:18 – Дизайн інтер'єру квартири в сучасному стилі 

Вибираємо кави для кавоварки

У сучасному світі кави найчастіше застосовують для приготування напоїв і крім того використовують його для тортів і морозива, щоб надати їм запашний аромат. Розрізняють два основних види кави, а саме - робуса і арабіка. Незамінним помічником стане кавоварки для дому . Всі члени сім'ї зможуть регулярно насолоджуватися ароматним напоєм.

Якість і смак робуста трохи поступається арабіці і варто лише на другому місці. Так як кави - арабіка має кислуватий присмак і відрізняється чудовим ароматом, а ось робуста трохи гіркуватий і в своєму складі містить від 12 до 3% кофеїну внаслідок чого виробники кладуть його в суміші, приготовлені на основі кави.

Вибираємо кави для кавоварки


На сьогоднішній день існує лише два види натуральної кави – це зернової і меленої кави. На прилавках магазинів кави в зернах коштує набагато дорожче, ніж мелений, але головне, що він не містить ніяких домішок. А ось мелену каву зазвичай складається з різноманітних врожаїв і тому більш дешевий.

Запах меленої кави випаровується, а смак значно погіршується відразу ж після розтину кавовій банки або ж після помелу зерен. Тому справжні кавомани воліють починати молоти каву незадовго до його приготування.

Помел кавових зерен буває декількох видів:

• Грубо намолотые зерна – для цього кави зерна мелють 11-12 секунд, за розміром частинки стають 09 мм Роблять цей помел, має поршень, кавоварки, або готують в кавнику. Протягом 7-8 хвилин ця кава має настоятися.
• Середньо намолотые зерна– розмелюють їх зазвичай 13-14 секунд. Цей помел універсальний, оскільки може бути використаним для різноманітних видів заварювання кави. Для його приготування добре використовувати французьку кавоварку – кафетьер. Настоюється такої кави 5-6 хвилин.
• Тонко намолотые зерна мелють їх 16-20 секунд. Для такого помелу зерен кави використовують кавоварки, мають фільтри. Постояти такої кави потрібно не більше 4 хвилин. Цікавий той факт, що такий кави зберігатися набагато довше, так як його маленькі крупинки дуже тісно прилягають один до одного і як наслідок, не допускають взаємодії з повітрям.
• Помел експрессо – особливість його в тому, що він готується в спеціалізованих кавоварках-еспресо.
• Надзвичайно тонко намолотые зерна – цей помел вважається турецьким, так як готують його в турці.

Вибираємо кави для кавоварки


Отже, як же підібрати для кавоварки хороший кави?



Необхідно звертати увагу на такі ознаки як:

Термін придатності – якщо ви не відчуваєте стійкий сторонній запах і неприємний аромат, то перед вами справжній свіжий кави.

Вид кави зовні – недобросовісні виробники іноді в мелену каву додають глину, боби або ж крохмаль. Для визначення якості кави іноді буває достатньо лише уважно розглянути крупинки кави. Або можна взяти склянку теплої води і насипати в нього ложку кави – сторонні домішки опиняться на дні, а найчистіше кави спливе на поверхню і буде якийсь час там триматися.

Упаковка – кави відмінної якості завжди упаковують в скляні, або жерстяну упаковку, але ні в якому разі не в поліетиленову або пластикову.

Помел – в залежності від того, як вам вдасться намолоти кавові зерна, такої якості і смаку кави у вас вийде.
загрузка...
Залишити коментар
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читається
Ремонт
загрузка...