• 16:19 – Які штори підійдуть до зелених шпалер? 
  • 19:56 – Цокольні панелі під камінь 
  • 16:18 – У який колір пофарбувати стіни на кухні? 
  • 08:18 – Дизайн інтер'єру квартири в сучасному стилі 

Морожениця: холодні ласощі в домашніх умовах

Коли стовпчик термометра долає позначку +25 градусів, найпопулярнішим напоєм стає морозиво. У пломбірі і ескімо стомлені сонцем городяни шукають порятунку і в спекотний полудень, і теплим літнім вечором. В кафе і на літніх терасах кондитери вправляються в мистецтві приготування сорбету, а вуличні продавці регулярно поповнюють запас прохолодних брикетів.
З вулиці в будинок
Обчислити фаворита десертного меню в жарку погоду нескладно. Проте до недавнього часу морозиво зберігало статус ласощі, яке зазвичай їдять поза домом або подають на стіл у готовому вигляді. Саморобний варіант морозива хоч і існував, але не отримав широкого розповсюдження, поступаючись за смаковими якостями оригіналу.
Морожениця: холодні ласощі в домашніх умовах

Ситуація змінилася, коли в побут увійшли домашні морозивниці. Цей оригінальний побутовий прилад відразу оцінили по достоїнству прихильники здорового харчування та молоді мами. Перші, нарешті, знайшли свій ідеал у вигляді десерту, який готується виключно з натуральних продуктів, без застосування штучних барвників та добавок. А у мам з'явилася можливість порадувати дітей чимось смачним, а заодно перетворити кулінарне дійство в захоплюючу гру.
Процес запущений
По своєму пристрою морожениця нагадує міксер. Вона складається з корпусу, основної чаші, знімного контейнера і мутовки з лопаткою для перемішування фруктової або молочної маси.
Традиційно розрізняють три види домашніх морожениц: механічну, напівавтоматичне і автоматичне, залежно від принципу робота мутовки.
Колотівка - це, по суті, серце приладу. У перших мороженицах її приводили в дію вручну, обертаючи рукоятку приладу. Процес був досить трудомістким і тривалим. Надалі з'явилися напівавтоматичні і автоматичні морожениці, які працюють від електромережі.
Морожениця: холодні ласощі в домашніх умовах

В автономній морожениці двигун працює від пальчикових батарейок: завантаживши базу для морозива в ємність, потрібно включити міксер і поставити апарат в морозильну камеру.
Прохолодне початок
Головна відмінність між напівавтоматичним і автоматичними приладами полягає в пристрої системи охолодження.
У напівавтоматичних мороженицах вона більш складна, що вимагає безпосередньої участі людини. Перед приготуванням десерту знімний контейнер поміщають в морозильну камеру на 8-12 годин. Простір між стінками контейнера заповнюють рідиною-холодоагентом, який акумулює холод і остуджує вміст чаші. Однією заморозки контейнера вистачає рівно на один захід в приготуванні ласощі, потім операцію потрібно повторити.
Автоматичні морожениці працюють самостійно: за охолодження в них відповідає вбудований компресор, змушує циркулювати холодоагент в системі. У цьому агрегат схожий на звичайну морозильну камеру, тільки маленького розміру.
Морожениця: холодні ласощі в домашніх умовах

Необхідна температура досягається в мороженице приблизно через 2-3 хвилини після включення. Тому деякі моделі використовують не тільки для приготування морозива і сорбетов, але і для швидкого охолодження напоїв у пляшках.
Час приготування десерту зазвичай займає 20-40 хвилин.
У деяких автоматичних моделях може знадобитися соляної або спиртовий розчин, який заливається між основною чашею і знімним контейнером. Це робиться, по-перше, щоб контейнер не примерзал до корпусу, а, по-друге, щоб підвищити ефективність передачі холоду.
До переваг автоматичного морожениці можна віднести великий об'єм чаші - у середньому, за один раз в ній можна приготувати понад 1 кг ласощі. Всі автоматичні морожениці оснащені таймером, де виставляється температура. Як тільки морозиво досягає необхідного ступеня готовності, морожениця відключається. Знімний контейнер легко переносить мінусові температури, тому його можна залишити в холодильник на довгий час.
Справа смаку
Обсяг домашніх морожениц варіюється від 05 до 2 л. Для сім'ї з чотирьох чоловік самим оптимальним варіантом стане морожениця з чашею на 1 л.
При купівлі напівавтоматичного морожениці слід звернути особливу увагу на висоту і діаметр чаші. Попередньо виміряйте холодильну камеру, щоб контейнер точно увійшов до неї по висоті і вільно умістився в обмеженому просторі. Оскільки між стінками ємкості знаходиться охолоджуюча рідина, нахиляти її небажано.
Морожениця: холодні ласощі в домашніх умовах

Напівавтоматична морожениця споживає мало електроенергії, оскільки практично вся вона витрачається тільки на приведення в рух перемішують механізму. Автоматичні морожениці більш енергоємні, оскільки в їх конструкцію входить і охолоджувальна установка (150-200 Вт).
За ціною автоматичні морожениці коштують значно дорожче напівавтоматичних, що пов'язано з особливостями їх конструкції. Якщо «напівавтомат» можна купити в межах 1000-7000 руб., то ціни на повністю автоматичні моделі починається від 20000 руб.
Різниця в ціні між напівавтоматичними мороженицами визначається такими факторами, як дизайн, матеріал, з якого зроблена чаша і лопатки (пластик, нержавіюча сталь), комплектація і т.д.
Догляд за домашніми мороженицами досить простий: після приготування морозива її необхідно ретельно вимити і висушити. Контейнер, лопатка та інші елементи легко виймаються з приладу.
Сердечка, квіточки, ескімо в шоколаді
Зростання популярності домашніх морожениц призвів до того, що на ринку активізувалися не тільки виробники побутової техніки, але і витратних матеріалів. Завдяки великому вибору форм, стаканчиків, топінгів і добавок нескладно оформити тематичну айс-кріми вечірку як для дітей, так і для дорослих.
Рецептура основи для домашнього морозива проста і нехитра. Щоб зробити звичайний пломбір потрібні жирні вершки, згущене молоко, цукор. А далі все залежить від вашого смаку і фантазії. В якості добавок можна використовувати будь-які наповнювачі - починаючи з фруктів і закінчуючи горіхами, шоколадом і мармеладом.
Морожениця: холодні ласощі в домашніх умовах

Якщо у вас немає часу і бажання виготовляти базову суміш самостійно, можна використати напівфабрикати, які у великій кількості пропонують виробники. Напівфабрикат являє собою порошок, який розбавляють водою і перемішують до однорідного стану. Але прихильникам здорового харчування слід пам'ятати, що в таких сумішах можуть міститися штучні барвники, ароматизатори та інші добавки, покликані збільшити термін зберігання продукту.
Консистенція домашнього морозива швидше нагадує густу сметану, ніж звичний магазинний пломбір. Однак це можна виправити, якщо ємність з морозивом на деякий час помістити в морозилку.
загрузка...
Залишити коментар
  • Коментують
  • Сьогодні
  • Читається
Ремонт
загрузка...